lauantai 3. huhtikuuta 2021

 Toiminimen työt loppuvat - mitä nyt?





Minä aloitin pääsiäisen jo torstaina, kun pidin taas vähän saldoja pois. Torstai menikin aika lailla miettiessä ja murehtiessa tulevaa. Sain nimittäin keskiviikkona myöhään tietää, että ohjauspakka, missä olen ohjannut kuusi vuotta joka sunnuntai, sulkee ovensa lopullisesti. 😓 Viimeisin päätös sulkea loputkin liikuntapaikat oli jo liikaa yritykselle, jossa kävijämäärät ovat viimeisen vuoden olleet todella pieniä jo muutenkin. 

Samaan aikaan toinen ohjauspaikka tiputti tunnit pois kaikilta ohjaajilta vähintään huhtikuun puoliväliin saakka. En usko pätkääkään,että liikuntapaikat vsaavat avata ovensa 15.4., vaan olemme tässä tilanteessa vähintään koko huhtikuun ajan. Sen jälkeen onkin kysymysmerkki, että onko liikuntapaikkoja enää olemassa? Lopettaako liian moni keskuksen asiakas jäsenyytensä samalla, kun kiinteät kulut juoksevat koko ajan? Säälin yrittäjiä, mutta kyllä oma tilanne myös huolettaa aika paljon. Ohjaustunnit ovat olleet merkittävä osa kuukausittaisia tulojani, ja toisaalta tykkään ohjaamisesta tosi paljon 💔 Käy katsomassa IG:ssa video toistaiseksi viimeisestä tunnistani Järvenpäässä 😘


Onneksi en ole luonteeltani sellainen, joka jäisi murehtimaan asioita pitkäksi aikaa. Pystyn kuin pystynkin näkemään asiassa myös hyvät puolet kuten

⭐ Aikaa jää asioihin, mitä ei koskaan muuten kerkeä (siivous, puutarhan hoito, kirjojen luku).
⭐ Lapsille jää enemmän aikaa. Neljävuotias onkin sanonut jo pari kertaa (miehestä puhumattamaan), että teen liikaa töitä.
⭐ Nyt on paikka miettiä mitä haluan tehdä seuraavaksi.
⭐ Olin ajatellut jättäväni osan ohjaustöistä muutenkin seuraavan viiden vuoden aikana -> elämä menikin nyt niin, että muutos tuli aikaisemmin.



Eilen vein lapset mummille yökylään ja pohdin mitä haluaisin jatkossa tehdä toiminimeni kanssa. Jos ohjauksia on hyvin vähän, mun ei ole järkeä pitää toiminimeä pystyssä, sillä esimerkiksi kirjanpitäjä maksaa yli 1000 euroa vuodessa.  Yksi vaihtoehto on toki vaihtaa kevytyrittäjäksi, mutta siinäkin pitää miettiä kuluja.

Asia, mitä haluaisin tehdä eniten, ovat verkkovalmennukset ja - kurssit etenkin äitiysliikunnasta, kehonpainoharjoittelusta ja liikkuvuusharjoittelusta. Haaste on se, että verkkokurssit ja - valmennukset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti viime vuosina, ja siihen kilpailuun on erittäin haastavaa lähteä mukaan. 

Mielessäni on käynyt myös opiskelu. Perheellisenä asunto- ja autovelallisena kokopäiväinen opiskelu on poissuljettu vaihtoehto, mutta nykyään on paljon monimuoto-opiskelua tarjolla. Aikaisemmin ainoa mahdollinen kiinnostuksen aihe oli ravitsemus, mutta koska uskon vain tieteeseen, enkä esimerkiksi RAVINTOterapiaan (vaan ravitsemusterapiaan), olisi ainoa mahdollisuus Kuopion yliopisto. Ja asun Vantaalla. Toinen vaihtoehto on fysioterapia, ja erityisesti äitiysfysioterapia. 

Seuraavat kuukaudet näyttävät miten työtilanne muuttuu ja pitääkö minun miettiä syksyksi jo joitain toimenpiteitä. Samaan aikaan stressaavaa, haastavaa ja vähän jännittävää aikaa. Onko tämä vain taloudellinen haaste, vai uuden, paremman ajan alku?  

Hyvää pääsiäistä kaikille  💛


Montakohan jää lapsille...



mette
@veistolamette



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti