sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

 Maanantain puolen tunnin treeni


Tässä maanantain (ja lauantain, kun ei ole ohjauksia) treenini. Treenin tekee noin puolessa tunnissa, ja se kehittää hyvin voimas lisäksi liikkuvuutta ja suoritustekniikkaa. 


1. Lämmittely (voin laittaa näistä kuvat erikseen joku päivä)
- Karhukävelyä
- Ankkakävelyä
- Possukävelyä
- Lapapunnerruksia
- Nilkan lämmittelyä kävelemällä jalkaterän sisä- ja ulkoreunoilla
- Vartalon kiertoja
- Rintarangan avausta  
- Painon siirtoja jalalta toiselle isosta haarasta


2. Kyykky seinää vasten


- Teen tarkoituksella kyykkyjä ilman painoja, sillä tavoitteeni on nimenomaan parantaa kyykyn tekniikkaa. Tässä kuvassa saan selän jo ihan hyvään asentoon, mutta varpaita pitäisi saada vielä vähän lähemmäs seinää, mikä vaatii nilkalta ja rintarangalta enemmän. 


3. Punnerrus





- Tavoitteeni on saada rinta lattiaan joka toistolla. En tiedä mitä se kertoo nenäni koosta, mutta mulla nenä kyllä osuu ekana lattiaan usemmiten. Tai sitten kaularangan asennossa on parannettavaa. Tärkeää punnerruksessa on, että lapatuki säilyis. Kuten kuvassa näkyy, lapojen pitäisi pysyä "piilossa" selässä, eikä lapojen väliin tulla isoa kuoppaa.


3. Kasakkakyykky


- Kasakkakyykky vaatii liikkuvuutta sekä nilkalta, että lähentäjiltä. Koukistuvan jalan polvi ja keskimmäinen varvas menevät samaan suuntaan "ulospäin" ja toinen jalka suoristuu sivulle varpaiden noustessa ylös. Selän tulisi pysyä aika suorana.


4. Vaakasoutu






- Mulla ei ole vielä kotona mahdollisuutta roikkua missään, niin käytän tällä hetkellä soutuihin ja roikkumisiin hyväkseni lasten leikkipuistoja. Lempiliikkeitäni on vaakasoutu <3
Jalkojen asennolla voi vaikuttaa liikkeet rankkuuteen.




5. Dippi



- Pakarat viistävät lattiaa ja selkä koroketta. Hartia pysyvät koko ajan alhaalla, eli työ tulee todella puhtaasti vain kyynärnivelestä.


6. Uinti



- Uintiliikeessä yritetään saada ranka kuppimaiseen asentoon. Alaselästä imaistaan suurin notko pois ja vain raajojen tulisi liikkua, ei keskivartalon. Vastakkainen jalka ja käsi nousevat suorana alustasta. 


Teen treenin kiertoharjoitteluna, kaikkia liikkeitä 3x10/puoli paisti uintiliiketta 3x15/puoli.


Hyviä treenejä!
Muista tekniikka 😉


Laitahan viestiä, jos kaipaat omaa treeniohjelmaa.

Mette
@veistolamette
metteveistola@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti