keskiviikko 30. joulukuuta 2020


 


Vuosi vaihtuu ylihuomenna! Mitä se sinulle tarkoittaa? Saman menon jatkumista (koska kaikki on hyvin), 100 lupausta, jotka kaatuvat mahdottomuuteensa kahdessa viikossa, vai jotain siltä väliltä? 


Itse lukeudun kategoriaan "jotain siltä väliltä, mutta mahdottomuuteen kallellaan". Joka vuosi teen lupauksia, jotka totta puhuakseni ovat kyllä olleet useimmiten mahdottomia, koska niitä on niin paljon, ja ne ovat olleet liian vaikeita toteuttaa kyseisessä elämäntilanteessa. Toisaalta olen kyllä onnistunutkin joissakin lupauksissa, kuten hampaiden lankauksen aloittamisessa, sekä kasvissyöjäksi ryhtymisessä (tosin jälkimmäisen koen enemmän arvovalinnaksi kuin lupaukseksi, jonkä eteeen tarvitsisi tehdä töitä).

Hyvä lupaushan on tarkka (eli ei tyyliä "liikun enemmän"), seurattavissa oleva ja realistinen, jopa helppo. Koska onhan aina parempi tehdä vuoden ajan ehkä vähän vähemmän, mutta pomminvarman säännöllisesti, kuin enemmän, mutta kaksi kuukautta.


Ensi vuoden lupauksissa olenkin koittanut pitää järjen päässä. Haluan todella, että nämä lupaukset pitävät. Tässä lupaukseni:

1. Lopetan napostelun, ja syön 5 kertaa päivässä. Piste. 

2. Suunnittelen ajankäyttöni paremmin seuraavalle päivälle vaikka ruutupaperille. Olen realistinen, ja huomioin työpäivän tauot. 

3. Rajoitan ruutuaikaa niin, että arkipäivisin kännykkä pysyy jemmassa sen välin, kun lapset tulevat hoidosta ja menevät nukkumaan.

4. Teen kiertävän ruokalistan. Se helpottaa ostoslistan tekoa.

5. Panostan kehonhuoltoon ja pilatekseen. Teen joka päivä vartin harjoituksen. Sen sijaan vähennän vähän kuntosalikertoja, koska tämän hetkinen elämäntilanne on suhteellisen kuormittava muutenkin ja nyt kannattaa panostaa rauhalliseen liikuntaan ohjausten lisäksi. 

6. Palataan uimahalliin kerran viikossa lasten kanssa, kun korona joskus helpottaa. 

7. Budjetoin tarkemmin rahat ja lyhennän enemmän opintolainaa. 

8. Käyn kamppailuun ryppyj vastaan ja panostan enemmän voiteisiin ja naamioihin. 


Eiköhän tuossa ole jo vähän haastetta. Katsotaan miten käy :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti