lauantai 9. maaliskuuta 2019

Päivät 21 ja 22 - jos asia on omissa käsissä niin mikä olisi täydellinen lapsiluku?

Moi taas :)

Viime aikoina olen miettinyt paljon lapsilukua. Meillä lapset on hyvin suurella todennäköisyydellä nyt tehty. Itselläni suurin syy on taloudellinen. En tykkää siitä, että rahaa on niin paljon vähemmän käytössä kotona ollessa. Toisaalta enää ei töitä edes voi tehdä niin paljon kuin ennen. Kolme vuotta sitten ohjasin päätyön päälle joka ilta jumppaa missä ei ollut kyllä järkeä jaksamisen kannalta, mutta rahaa oli ainakin käytettävissä hyvin. Nyt en voi enkä halua olla enää monena iltana kotoa pois. Lasten ulkovaatteet, harrastukset ja päiväkoti kuitenkin maksavat tuhansia euroja vuodessa. Kolme lasta tarkottaisi myös uuden auton hankkimista, minne mahtuisi kolme turvaistuinta. Jos lapsille haluaa omat huoneet, mikä teini-iässä viimeistään on mielestäni välttämättömyys, meidän pitäisi taas muuttaa isompaan asuntoon ja ottaa lisää lainaa.
Monelta kolmilapsisen perheen äidiltä olen myös kuullut, että kolme lasta on myös epäkäytännöllistä esim. matkojen takia. Kaikki matkat on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Kolmannesta saa maksaa aina extraa.
Jos rahasta ei olisi kiinni, niin totuuden nimissä haluaisin vielä kolmannen lapsen. Sandran kohdalla en koskaan ollut enkä ole haikea kun hän kasvaa, mutta nyt Adan kanssa toivoisin, että hän ei kasvaisi ollenkaan vaan jäisi pieneksi vauvaksi. Ihan kamalaa, kun jo nyt joutuu heittämään kirppiskamoihin pieneksi menneitä vaatteita 😢 Ada on maailman helpoin vauva, tämä vaikuttaa asiaan suuresti. Sandra oli paljon vaativampi vauvana ja on sitä edelleen.
Mies on vielä varmempi kuin minä siitä, että lapsia ei tule enempää. Hän ei jaksa enää hoitaa pieniä lapsia näiden kahden jälkeen vaan tehdä jotain muuta vapaa-ajalla. Kaipa miestäkin on kuunneltava tässä, joten pikku hiljaa täytyy kai hyväksyä se, että lapsiluku on täynnä. Täytyy tietenkin olla kiitollinen siitä, että on saanut nämä kaksi tervettä lasta ja nauttia nyt heidän ollessa pieniä. 😊


Torstai 7.3. ja perjantai 8.3.
Torstai oli taas kauppapäivä. Ostin ekaa kertaa savusimpukoita, joista koitan huomenna tehdä pastan. Lapset olivat illalla mummilla hoidossa pari tuntia. Kotiin päätyäni tein vielä lempiruokaani Butter Chickeniä ja pesin Sisun.

Eilen oli muskari aamulla. Sandra oli taas ihan innoissaan siellä. 🤩 Sandra on nyt useana päivänä jättänyt päiväunet väliin.  Hän nukkuu noin 11-12 tuntia yössä, ja herää seitsemän aikoihin. Luulen, että klo 12 päiväunet tulevat vähän liian aikaisin. Olen nyt kotona kuitenkin pitänyt samaa päiväuniaikaa kuin päiväkodissa. Pitää miettiä mitä jatkossa tehdään, eilen ainakin Sandra oli ihan mahdoton illalla kun ei ollut nukkunut. Tilannetta sai vähän helpotettua kun annoin Sandran auttaa leipomomisessa. Se on niin kivaa Sandran mielestä, että paha mieli unohtuu hetkeksi. 😊











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti