tiistai 16. helmikuuta 2021


 Hyvää iltaa ihmiset <3 

Viime aikoina olen pohdiskellut paljon arvoasioita. Jatkan vieläkin samasta aiheesta, se on niin mielenkiintoinen. Tähän syssyyn on pakko kyllä mainita, että tämän päivän aiheen,  ajankäytön, kannalta minulla olisi vielä opittaa itselläni 😆 Ongelma on yleensä se, että kaikkea ihanaa ja mielenkiintoista on niin paljon, että en osaa priorisoida.

No mutta periaatteessa siis homman pitäisi mennä niin, että kun on miettinyt omat arvonsa, niin niiden pitäisi alkaa näkymään ihan tavallisessa arjessa. Eli ajankäytössä. Jos terveys on yksi arvoistasi, mutta et liiku, etkä kiinnita ruokavalioosi pätkääkään huomiota, et varsinaisesti elä arvojesi mukaan, vai mitä? Se on nimittäin niin, että kaikkein tärkeimmille asioille yleensä aikaa järjestyy jotenkin. Vai mitä mieltä olet tilanteesta, jossa sinun täytyy vielä rakas lapsesi tai lemmikkisi lääkäriin? Löydat ajan, eikö? Samalla tavalla kalenterin täyttö asioilla, jotka ovat sinulle arvokkaita, on priorisointikysymys. Terveydestä huolehtiminen ei tarkoita sille omistautumista kokonaan, vaan muutama tunti viikon 24 x 7 = 168 tunnista riittää. 

Istu siis alas, ja varaa kalenteristasi aikaa asialle, joka sinulle on tärkeä tai jota ilman terveys ennemmin tai myöhemmin alkaa sakkaamaan. Jos sinusta tuntuu, että aika vaan menee johonkin, voit aluksi myös kirjoittaa ylös muutaman päivän ajan ajankäyttösi. Ehkä pystyt nipistämään telkkarin katsomisesta tai somen käytöstä? Ehkä voit liikkua samalla, kun lapsesi on harrastuksessaan? Ehkä heräät jatkossa puoli tuntia aikaisemmin?

Ja muista, yhden arvosanan nousu (edellinen postaus) riittää. Sinun ei tarvitse muuttua yhdessä yössä sohvaperunasta maratoonariksi vaan mitä helpompia pikkuaskeleita otat säännöllisesti, sitä varmemmin tavat jäävät pysyviksi. 


Tsemppiä viikkoon!


Mette

@veistolamette

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti